Съветниците от БСП ще лобират за канализацията на Банево
Съветниците от БСП ще лобират за канализацията на Банево / netinfo
Проблемите на село Банево могат да се решат само ако тук има здрава кметска ръка, заяви народният представител Стойко Танков като представи кандидата за кмет от БСП за селото Георги Господинов. Жители на Банево присъстваха на срещата с кандидатите за общински съветници от БСП Евгений Мосинов, Петър Пачев и Десислава Динева. Основният проблем поставен на срещата бе изграждането на канализация в района. Кандидатите за общински съветници от левицата се ангажираха да лобират в новия Общински съвет строежа на канализацията да бъде включен в строителната програма в бюджета за 2008 г.

Много остро бе поставен въпроса за замърсяването от кариерата край Банево. Не искаме повече да търпим екологичните негативи на съоръжението. Още в началото на работата на местния парламент ще проверим как стои въпроса с кариерата и ще предприемем съответните мерки, каза Евгений Мосинов.

По – късно кандидатите за общински съветници БСП Юлия Йоргова, Драгомир Драганов и Тинка Желязкова се срещнаха с жителите на с. Димчево. Там бяха поставени въпроси, свързани с високата цена на социалния патронаж и проблемите със селското здравеопазване. Ние сме за равен достъп и качествено медицинско обслужване на всички граждани, независимо от населено място, където живеят, каза Юлия Йоргова.