„Студени” за сгряване на душата
„Студени” за сгряване на душата / netinfo
„Студени” за сгряване на душата
47320
„Студени” за сгряване на душата
  • „Студени” за сгряване на душата


Младата и нетрадиционна бадна „Глобален минимум" е на път да издаде своя пръв албум „Студени". Групата, която събира Бургас и София вече трета година е решила сама да продуцира издаването му.
Вокалист е студентката Калина Тончева от Бургас, бек вокал е Асен Атанасов от София. Други двама столичани - басистът Стефан Врачев и Натанаил Стефанов на барабани представляват останалата част от „Глобален минимум". Бандата стилово се определя като алтернативен рок. Младите и талантливи музиканти обаче трудно се побират в подобна условна рамка.
Те изпълняват предимно авторска музика на български и обичат да се шегуват, че създават нов стил в музиката - experiMENTAL или още conFUSION рок.
С изключение на няколко участия на голяма сцена, свирят в софийските клубове, тъй като там усещат близостта на хората.
С помощта на студенти от „НАТВИЗ" и ентусиазирани приятели „Глобален Минимум" заснемат клип към дебютния им сингъл - песента „Студени". Действието се развива на софийските улици. А „актьорите" са обикновени хора. Промоцията на клипа ще бъде на 4 декември от 17:00 ч. в „STUDIO 5" (НДК), където бандата се надява да срещне нови не-„Студени" лица.
Въпреки, че Калина Тончева е от Бургас тя поддържа непрекъснат контакт с останалите членове на групата. Така в много кратки срокове албума на групата е вече записан и се очаква да бъде издаден в началото на 2012-а.
Повече за това какво е свързало членовете на групата, какви са посланията на песните им и какво предстои да направят, чуйте в звуковия файл от Калина Тончева.