Задържани са трима мъже
Криминалисти от Бургас иззеха голямо количество наркотични вещества, съобщиха от МВР.

МВР

В хода на предприета специализирана операция на територията на областта, криминалисти на Районно управление-Созопол предприели проверка в квартирата на 19-годишен габровец.

В рамките на инспекцията са иззети 17 пликчета с бяло кристалообразно вещество - кокаин с тегло 14 грама, пликчета с канабис и екстази, електронна везна. Мъжът е задържан.

Задържаха мъж, отглеждал коноп в къщата на баба си в Радомирско

При обход на местността «Аязмото» край созополското село Крушевец служители от райнното управление засекли 35-годишен бургазлия, който в този момент поливал засадените там 15 растения от рода на конопа, достигнали различна височина. При обиск в него били намерени два плика с марихуана.

Последвали процесуално-следствените действия в обитавания от него апартамент, откъдето униформените иззели конопено растение с височина около 25-30 см., електронна везна, гриндер, семена и приспособление за отглеждане на растения - с монтирани вентилатор, термометър и осветление.

МВР

Мъжът също е задържан за срок до 24 часа. В полицейския арест попаднал и 33-годишен от Нова Загора, с множество криминалистически регистрации в полицията. Той самокатастрофирал докато шофирал лекия си автомобил на автомагистрала „Тракия“ в посока София.

Пристигналият за оглед екип забелязал в близост до колата четири спринцовки и цигарена кутия, в която имало кристалообразни вещества - амфетамин и хероин, според експертизата.

Пробата на шофьора дала положителна реакция за употреба на метадон и опиати. Той отказал да даде кръв за химичен анализ.