“Симеон I” готова до две седмици?
“Симеон I” готова до две седмици? / netinfo
“Симеон I” готова до две седмици?
23773
“Симеон I” готова до две седмици?
  • “Симеон I” готова до две седмици?

 

Счупени спирателни кранове са причината за повторното разкопаване на почти готовата улица „Цар Симеон I”, обясни днес на брифинг заместник-кметът по строителството Костадин Марков. Виновна за това е фирмата-подизпълнител „Алпине Майер”, избрана от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

На нея ще бъде наложена максималната санкция от 5 000 лева за близо 14- те точки, които ще бъдат разкопани в готовия положен асфалт. „Ако времето се задържи такова, до две седмици улицата ще бъде напълно готова”, обеща заместник-кмет Марков.

Днес кметът Димитър Николов и неговите заместници направиха отчет за своята работа през изминалата година. Те обобщиха успехите в инвестициите в доболничните и болнични заведения, новите места в детските градини и финансирането на неправителствените организации и спорта в Бургас.

Общинска администрация отчита ръст на събираемостта по държавните и местни дейности за изминалото десетмесечие. В общинската хазна са влезли 420 000 лева „несъбираеми средства”, уточни заместник-кметът по финансите Красимир Стойчев. Строежът на болницата в комплекс „Меден рудник” ще се забави заради жалби на местни жители, обявили се против нея.

Чуйте много накратко отчета на кмета Николов в звуковия файл