Що за наглост! Водещите на ”Шведска маса” се  самообявиха за национални герои
Що за наглост! Водещите на ”Шведска маса” се самообявиха за национални герои / колаж: Атанас Аргиров
Що за наглост! Водещите на ”Шведска маса” се самообявиха за национални герои
70559
Що за наглост! Водещите на ”Шведска маса” се самообявиха за национални герои
  • Що за наглост! Водещите на ”Шведска маса” се самообявиха за национални герои

И отпочна се нова седмица в земята, която голяма беше колкото една човешка длан. Сред сенаторите в Разнородното събрание намери се едногова, дето Красимирий Стефан зовяха го. Пък той реши да напусне партията Му на Онзи, дето царе папи и патриарси конграчулейшъни думаха и сторваха му години наред.

И преди първи петли да изкукуригат, той три пъти отрече се от всемилостивия гербератор, а тръбачите медийни ерихонски без цензура възвестиха, че вече тоз Красимирий Стефан щял заедно с болярина Николо Барецини да воювал рамо да рамо.

Пак това гражданско позорище яви се боляринът Волний и недоволно възвести десет искания към Великия болярски съвет на самодържеца Орешарий. Искаше Волний много, ама не даде му се нищо и той обиди се много и закани се неща страшни да се случват.

Но нямаше Го гербераторът асфалтоналивник да обясни, да разясни, да даде и лента да пререже, че на хората да им олекне.

Затуй пък плевенската дева Цецкиниа от рода Цациниите рече, че гербераторите са готови Разнородното събрание да напуснат, но само ако туй го стори боляринът Волиан с верните си слуги.

А човеците по агората чудеха се откъде тези патриции взеха се и още повече почуди се, когато пред паметника на Левски нотабили и граждани псуваха се каруцарски с най-тежки думи грозни.

Тогаз стигна се до петък и крава излая, свиня изкукурига, куче като славей изчурулика, а птичка изцвили грозно зловещо. Навсякъде вдигна се крамолическа пропаганда, настана рев, вой и скърцание със зъби, а родът человечески беше предаден на гибел телесна и на погибление духовно.

И започна скверното предаване „Шведска маса”, а двамата му водеши Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон слова гнъсни и ужасни заредиха.

Двамата задрънкаха един през друг, а липсата на добра интонационна среда беше гарантирана и това, че единият вагабонт Весо ядеше рогче в ефир и ръсеше освен бисери  и трохи едри в студиото.

Някъде тогава позвъни слушателят Ники, за да сподели грамаданското си възмущение от туй, че всички чествали обесването на Васил Левски, а според него датата не била за честване, а за помен или панихида.

Напук на патриотичните нотки Максимовсон дръпна сифона и в ефира изтече убийствен албански рап в изпълнение на Дрянушка Латифа и нейният партньор Голдън Ейджис. Това беше специален поздрав към играещия в косоварския македонски отбор „Шкендя” Тетово български футболен национал Милиев.

Футболната тема продължи с рап парче на Гошо от Почивка, в което той сподели, че иска да си пие в Монако кафенца и вечер да си кара бенца.

По този повод позвъни слушате, за да се скара и да даде заповед на водещите веднага да махнат тоя хулиганин и да обяснят повече за предстоящия концерт на Дичо в Бургас.

След секунди позвъни Борката. Той пък извика в ефир, че бил супердоволен и щастлив, че ще идват W.A.S.P. в Бургас и отсега приготвял водка и луканка, с които щял да ходи на концерта.

И тъй неусетно се стигна до основната тема „Може ли учител, лекар или учен да бъде герой на нашето време вместо чалгарка, политик или футболист?”

Ники гневно отсече, че тайм, където ухае на култура, отсъства вонята на цървула и допълни, че страната се управлява от цървули, чиито крака миришат заради лоши гени. Дори обясни, че след 9 септември простаци са управлявали простаци и затова страната била на такова дередже, в което народът бил безбожен и децата учели простотии в училище.

Борката любезно допълни, че няма национални герои днес а випове, но народ, чиито випове били Митьо Пищова, ЧернатаЗлатка и Азис, не бил народ, а стадо. Оптимистично настроеният младеж обобщи, че просто народ лесно се крадял и накрая призова да се забрани да се отглеждат деца България, че да се свършвало тази държава.

Радо обвини за всичко простотията и сподели, че дълго търсел улица „Уборище” в Бургас, защото такъв адрес му била написала някаква сервитьорка, а един таксиметров шофьор се оплакал, че навигацията му е развалена, понеже не можела да покаже къде е ПазарЖик”.

По темата за липсващите герои Бат Коста попита кой е старейшината на нацията и кой добър и свестен човек ще се съгласи да застане начело, щом ще го изкарат доносник или мошеник веднага.

Накрая слушателят призна, че разбира младите хора, които бягали от страната.

Тук някъде Максимовсон най-сетне си изяде рогчето, а Калудовсон изпадна в остра тъпотевичност и затова предаването беше закрито до другия петък.