/ БГНЕС

"Не се притеснявам от проверки. Според мен, по-притеснителен е фактът, че част от къщите за гости на ДФ „Земеделие“ не са използвани по предназначение". Това обяви пред журналисти земеделският министър Румен Порожанов след разкритията за злоупотреби в ДФ „Земеделие“ във времето, в което той е бил начело на фонда.

КПКОНПИ проверява и бившия зам.-министър Александър Манолев

„Няма как Фондът да провери всяка една къща. Имаме 700 къщи за гости. Темата, че не се използват по предназначение беше поставена преди време. Още тогава - някъде към 2016 година, от фонда качихме на страницата си, всички къщи за гости с информация за това как, къде и кога са направени.

Подалият оставка Александър Манолев: Ловът на вещици придоби плашещи размери

Целта беше гражданите да се запознаят с тези имоти и там, където те не се използват по предназначение да бъде съобщено и съответно проверено“, коментира министърът и допълни, че ДФ „Земеделие“ проверява на база риск-анализ и сигнали.

Александър Манолев подаде оставка като заместник-министър на икономиката

„Докато съм бил във фонда е нямало сигнал срещу Александър Манолев“, разкри Порожанов и заяви, че не познава Ана Димитрова 0 собственикът на фирма „Агротрейд“. „Има проверка, която трябва да установи всичко.

Оставки след скандала с евтини апартаменти: Kакво следва?

Това, което може да се установи на първо четене, е, че обектът не е използван по предназначение. Доколкото знам, фондът е изпратил разследване по случая“, допълни още министърът.

По-рано днес стана ясно, че Окръжната прокуратура в Благоевград започва досъдебно производство за извършено престъпление по случая с вече бившия заместник-министър на икономиката Александър Манолев за злоупотреби с евросредства, разкри в Бургас говорителят на главния

Манолев подаде оставка, след като Върховна касационна прокуратура започна проверка по повод медийни публикации, в които се твърди че има вила в района на Сандански с минерален басейн, изградена с пари от европроект.

Според публикациите, вилата на Манолев е изградена като къща за гости, финансирана с 400 хиляди лева по програмата за селските райони чрез ДФ „Земеделие“.