Семействата на родителите са изявили желание да се грижат за тях
Във вторник в Бургаската университетска болница почина 31-годишната родилка от Карнобат, чиито две бебета близнаци се появиха на бял свят преждевременно, след като състоянието ѝ се влоши рязко заради COVID-19. Дни преди това битката с вируса изгуби и бащата на близнаците. 

В момента децата се намират в Отделението по неонатология, а съдбата им развълнува цяла България и много хора поискаха да помогнат. Бебетата имат и по-голяма сестричка – на 4 години. В четвъртък роднини на починалите майка и баща помолиха всички постове в социалните мрежи, свързани с дарения за тях, да бъдат изтрити, тъй като за момента нямат нужда от финансова помощ.

Почина жената в кома и с COVID-19, родила близнаци в Бургас (ВИДЕО)


„Установихме, че семействата на двамата родители имат желание да се грижат за децата. Днес предстои разговор с бабата по бащина линия, за да се подготвят документите и да се създаде Настойнически съвет. В него могат да участват членове и на двете семейства. На по-късен етап те ще могат да осиновят децата”, обясни в ефира на NOVA Павлина Спиридонова, началник отдел "Закрила на детето".

Майка в кома с COVID-19 роди близнаци в 8-ия месец (ВИДЕО)

Кметът на Община Карнобат заяви пред NOVA, че ако семейството има нужда от финансово помощ, на следващо заседание на Общинския съвет ще бъде внесена докладна записка.
NOVA