полиция
полиция / Снимка: Дарик, архив
Разбиха нарколаборатория в Грозден. Петима са задържани
96322
Разбиха нарколаборатория в Грозден. Петима са задържани
  • Разбиха нарколаборатория в Грозден. Петима са задържани
Петима души от бургаското село Грозден бяха арестувани за производство на опасни наркотици. В малка къща в селото криминалисти открили помещение, обособено като нарколаборатория.
 
Спецакцията е организирана няколко дни преди къщата да бъде обискирана. В нея полицейските служители заварили петима мъже в момент на производство на метаамфетамин или високорисков наркотик, както го определят криминалистите.
 
Говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева обясни, че в имота служителите на реда са открили помещение, обособено като лаборатория. Иззети са множество вещества, предмети, съдове и прекурсори, необходими за производството на метаамфетамин. Иззети са и други веществени доказателства, имащи отношение към извършваната престъпна дейност.
 
Всички задържани лица са криминално проявени. Мъжете са на възраст между 20 и 33 години. Уведомена е Районната прокуратура в Карнобат. Образувано е и досъдебно производство. Какво е откритото количество наркотици в къщата все още не е ясно.