/ ОДМВР Сливен
Петима са задържани при спецакцията.
Трета поредна нарколаборатория разбиха сливенски криминалисти за една седмица.  На 30 януари екипи сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, Специализираното тактическо звено за бързи действия и сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен, влизат на адрес в квартал „Нова село“ в града.

На място в момент на сделка са задържани трима мъже - криминално проявените на 49, 36, 29 години и две жени на 23 и 30 години, всички от  Сливен. В хода на процесуално-следствените действия полицейските служители са иззели от задържаните около 30 грама жълтеникаво кристалообразно вещество,което при направения полеви тест е реагирало на метамфетамин и около 15 грама суха зелена листна маса, която при теста реагирала на канабис.

От мястото са иззети множество компоненти от нарколаборатория-прекурсори, вещества и други предмети, необходими за производство на високорискови синтетични наркотици. Петимата са задържани за 24 часа.

Уведомена е Окръжна прокуратура-Сливен. Образувано е досъдебно производство. С прокурорско разпореждане за 72 часа е задържан 49-годишниятмъж, който е многократно проявяван и осъждан за разпространение и притежание на наркотични вещества. Работата по случая продължава от разследващ полицай  и служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР-Сливен.

От началото на 2018 година в поделенията на ОДМВР-Сливен са задържани   45 лица  за притежание и разпространение на наркотични вещества. Образувани са 28 досъдебни производства. На територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица се провеждат непрекъснати полицейски операции за установяване и задържане на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотици.

Полицейските патрули ежедневно извършват проверки и  осъществяват контрол на лица, склонни към извършване на противоправни деяния.