/ Sofia Photo Agency, архив
Прокуратурата се самосезира след публикации в социалните мрежи
Районната прокуратура в Бургас започна разследване срещу сина на ромския лидер Румен Чолаков-Ивайло за серия от заплахи и грабежи. Потърпевши са невръстни хлапета. Според държавното обвинение, 19-годишният младеж принуждавал деца против волята им да зареждат сметката на мобилния му телефон и да му осигуряват пари за джобни.
Има безспорни доказателства, затова че Ивайло притискал две момчета. Осведомени обаче твърдят, че случаите са над 10. Прокуратурата започна разследване, след като в социалните мрежи, гневни родители разпространиха снимка на нападателя. Кадърът е озаглавен: „Пазете децата си от този мъж! Краде и заплашва“. Към момента Чолаков-младши не е задържан. 
 
"Предстои служителите на Областната дирекция на МВР-Бургас да извършат разпит на заподозрения и на свидетели, като след събиране на цялостната информация по случая, тя ще бъде докладвана на наблюдаващия прокурор за бъдещи действия"- Това се посочва в официално съобщение на магистратурата. 
Криминалисти припомниха, че преди две години Ивайло бе заловен от полицията при опит за кражба на автомобил. По-големият му брат - Васил изтърпява присъда за педофилия.