Пръскат против комари
Пръскат против комари / sxc.hu

Дезинфекционна станция - Бургас започва да пръска против комари във влажните зони край града. Използваните препарати са биологични ларвициди, които унищожават ларвите на комара, съобщават от Общината.

На 19 март ще бъдат обработени биотопите в района на Бургаските солници и тези до Конната база. На 20 март ще се пръска до сервиз „Ситроен", на следвашия ден ще се продължи до Солниците. На 22 март е предвидено опушване на биотопната растителност в Приморски парк и парк Езеро, както и в района от Метро в посока Ветрен, 5-ти километър /зад АПК Христо Ботев/. На 23 март работата на Дезинфекционна станция ще продължи в Гробищен парк.

На 26 март ще се третират канала между езеро Вая и Пристанище Бургас и биотопни дупки и част от разлива на езерото между Мосю Бриколаж в южна посока. На 27 март /вторник/ ще бъде обработен канала в Южна промишлена зона и прилежащата растителност в кв.Победа и Корабостроителен завод. В сряда ще се опушват районите около поделение Лозово, Топлофикация и гара Разпределителна и от СОМАТ в посока Долно Езерово, както и канални биотопи в Долно Езерово.

На 29 март пръскането ще продължи край езеро Вая - от СОМАТ до поделение Капчето и от там към Горно Езерово. Последният ден на опушването ще е 30 март /петък/, а районът който ще се обработва ще е от Помпена станция Меден Рудник към Преливника и към местността Пода - Приют за безстопанствени кучета.

От Дезинфекционна станция Бургас напомнят, че си запазва правото да променя графика в зависимост от метериологичните условия /силен вятър, сняг, дъжд и др./.