Засилени проверки в хотелите, които предлагат ол инклузив, започва Агенцията по безопасност на храните. Инспекторите ще следят стриктно за качеството на храните. Освен за хигиената, ще се проверява начина на приготвяне и съхранение на храните. Задължително изискване е продуктите върху блокмасите да бъдат етикирани на няколко езика, за да имат гостите информация за наличието на мазнини и протеини, които не са от млечен произход.
„Готови сме за летния сезон”, каза директорът на Агенцията по безопасност на храните в Бургас д-р Георги Митев. „Вече сме провели срещи с туроператори, концесионери, собственици на заведения и хотелиери, на които сме информирали за всички изисквания. Създали сме необходимата организация, Агенцията вече има изнесени офиси в Несебър, Царево, Созопол и Обзор”, допълни Митев. „Проверките ще продължат през целия сезон, с приоритет ще са детските лагери”, подчерта той.
„Готови сме за летния сезон”, каза директорът на Агенцията по безопасност на храните в Бургас д-р Георги Митев. „Вече сме провели срещи с туроператори, концесионери, собственици на заведения и хотелиери, на които сме информирали за всички изисквания. Създали сме необходимата организация, Агенцията вече има изнесени офиси в Несебър, Царево, Созопол и Обзор”, допълни Митев. „Проверките ще продължат през целия сезон, с приоритет ще са детските лагери”, подчерта той.