Протестът за ТЕЦ-а до Резово е политически фарс, твърди кмета на Царево
Протестът за ТЕЦ-а до Резово е политически фарс, твърди кмета на Царево / netinfo

Като политически фарс определи кмета на Царево протеста срещу изграждането на топлоелектрическата централа в турския град Инеада.
Утре вечер жителите на двете погранични общини Царево и Инеада ще излязат с факли от двете страни на българо-турската граница. Кметът на Царево обаче се страхува протестът да не стане политически, тъй като е иницииран и от БСП - Бургас и екскмета на общината.
"Проблемът е от национално значение и не би трябвало да се превръща в политически фарс замаскиран като граждански протест", казва кметът на Царево Георги Лапчев. Той обаче изрази своята категорична позиция срещу изграждането на ТЕЦ или АЕЦ на 3 км. от село Резово.
„Искам да напомня на гражданите, които от медиите или от други места са научили за организацията на този протест, че мястото на което ще се състои е границата на Република България с Република Турция. На места, там където река Резовска дели двете държави, само с една крачка може човек да се озове на чужда територия, която е охранявана. Сборът на много хора на това място, в комбинация с разпалвани емоции, може да се окаже изключително опасна комбинация. Затова призовавам хората, които са решили да посетят с. Резово да бъдат внимателни и да не се поддават на провокации", казва кметът Георги Лапчев.