Проф. д-р Данов за медицината от бъдещето, която вече се случва в Бургас
Проф. д-р Данов за медицината от бъдещето, която вече се случва в Бургас
Съвременните технологии и методики в кардиологията и кардиохирургията се прилагат вече в Бургас от водещи специалисти
Проф. Данов за медицината от бъдещето в Бургас
102147
Проф. Данов за медицината от бъдещето в Бургас
  • Проф. Данов за медицината от бъдещето в Бургас

Бургас и цяла Югоизточна България вече са напълно обезпечени по отношение на кардиологията и кардиохирургията, с разкриването преди месец на МБАЛ "Сърце и Мозък" в града. Водещата в цяла България високо технологична и качествена кардио грижа вече ще бъде достъпна за жители и гости на трите областни града /Бургас, Ямбол и Сливен/ и огромният туристопоток, който увеличава в пъти населението на областта.

Проф. д-р Владимир Данов за медицината от бъдещето в Кардиологията и Кардиохирургията


Само през юли още със старта на дейността през МБАЛ "Сърце и Мозък" в Бургас през диагностика и кардиологични интервенции са преминали 85 пациенти, извършени са 34 сърдечни операции. Трима чужденци приети по спешност с остър миокарден инфаркт са били успешно лекувани и изписани стабилизирани. Това каза в интервю за Дарик, медицинският директор и началник на клиниката по кардиохирургия МБАЛ "Сърце и Мозък" в Плевен и в Бургас - проф. д-р Владимир Данов.

Водещият републикански и европейски специалист, с над 28 години оперативен опит в кардиохирургията е обучавал голяма част от успешния екип, който работи в МБАЛ "Сърце и Мозък" в Бургас. В биографията му влизат докторска дисертация от Университета „Лудвиг-Максимилиян“ в Мюнхен, Германия. Бил е началник на отделение към клиниката по сърдечна и торакална хирургия в Аугсбург, Германия, началник на клиниките по кардиохирургия  в УМБАЛ „Св. Марина“- Варна и УМБАЛ „Св. Анна“ – София. 

Проф. д-р Данов е щастлив, че от посвещението на своите пациенти и на неговия екип, днес българските пациенти имат по-високо качество на живот. По думите му, нарушеното доверие между лекари и пациенти се гради на базата на високите резултати, постигнати от лекарите в МБАЛ "Сърце и Мозък" и бургазлии скоро ще се убедят сами. 
  
"МБАЛ "Сърце и Мозък" в Бургас е част от Българския кардиологичен институт. Диагностицираме, лекуваме и поддържаме 3/4 от пациентите в страната и само за 11 години сме успели да намалим смъртността на територията на България с цели две години. Звучи малко, но това е един сериозен успех", каза още проф. д-р Данов. 

Голяма част от пациентите в Бургас избират да се лекуват в болницата на проф. д-р Данов в Плевен. Неговата мисия обаче е да спре гастрола на пациенти и на лекари и да предложи качествената грижа и сигурност на жителите тук, на място, в града. Нещо повече - той работи изцяло със свой екип и не допуска варианти за практикуващи на няколко места медици от различни болници.


Проф. Данов: За първи път Бургас ще има достъп до най-съвременната медицина

Ръководството на МБАЛ "Сърце и Мозък" се насочва към най-важните сфери - покриване на спешността в кардиологичните заболявания в Бургас, където всяка минута е от значение за спасяването на човешки живот. Развиване на научно-изследователска дейност на световно ниво, както е и в Плевен. А скоро има реален шанс за трансформиране на болницата от многопрофилна в университетска. В нея ще могат да се обучават бъдещите кадри от филиала на Медицинския университет в града. 

Уникална за Северна България операция извърши екип в МБАЛ"Сърце и мозък" в Плевен


Разполагаме с високо технологична диагностична и лечебна помощ,  модерна апаратура, екипи, чиято квалификация се повишава чрез постоянни обучения в университетски клиники в Германия, Израел, Италия, САЩ. Пациентите разполагат с възможност за видеовръзка с близките си от болничната стая, идентификационни гривни и постоянен мониторинг на жизнените показатели, проследяващо наблюдение след изписване от болницата. Специално обучен екип в Центъра за анализи на здравни резултати, обработва информацията, получавана от всички наши пациенти, които оценяват проведеното лечение, дават препоръки или подават сигнали, когато са недоволни. Възможност за консултации с водещи специалисти от чужбина в съответните специалности, второ мнение,  специално отношение и уважение към пациентите. Ние можем да гарантираме подобряване на качеството на живот на нашите пациенти.
МБАЛ „Сърце и Мозък“ в Бургас разполага с уникална електронна сървърна система  ПАКС, позволяваща съхранение, и достъп до всички образни диагностични изследвания на пациентите (ЯМР, компютърен томограф, ангиограф, ехограф, рентген), както и получаване на изследвания от болници на територията на цялата страна в реално време и провеждане на онлайн дистанционни кардиохирургични и кардиологични консултации на отдалечени болници от цялата страна и чужбина.Мотото ни гласи: Грижата за Вашия живот е наша грижа до живот", споделя проф. д-р Данов.

За високите технологии, които вече се прилагат от специалистите на МБАЛ "Сърце и Мозък", за добрите резултати от щадящите и прецизни интервенции и оперативни методи, чуйте повече в звуковия файл от проф. д-р Владимир Данов: