През 2017 хора с увреждания от Бургас с голям спектакъл
През 2017 хора с увреждания от Бургас с голям спектакъл / netinfo

Сираци, изоставени и малтретирани деца, хора с физически и психически увреждания, самотници - те са стотици и живеят в нашия град, въпреки че не ги виждаме всеки ден на улицата или в мола. Не са необгрижени, макар че има още много да се направи за добруването им. Повечето от тях прекарват цялото си време или голяма част от деня в добре развитата система от социални домове в Бургас. Тези наши съграждани очакват с нетърпение края на годината и заучават песни, стихотворения, танци и театрални миниатюри. Искат някой да ги види и чуе, да им каже добра дума. Надяват се да получат подарък за Коледа, като всеки от нас. Те нямат задни мисли и са прекрасни със своите усмивки.
През изминалата седмица от Общината организираха осем микробуса, които натоварени с подаръци обиколиха всички социални центрове в Бургас.
Подаръци получиха и бургаските деца, настанени в приемни семейства. Сред тях имаше таблети, мобилни телефони, играчки, якета, обувки, спортни аксесоари, одеала и олекотени завивки, бяла и черна техника за общо ползване в социалните домове. Връчи ги кметът Димитър Николов. Той отправя специални поздрави за Коледа до всички социални работници в Бургас, които имат изключително тежка, но благородна професия.
За следващата 2017 година Общината обмисля идеята да помогне на хората с увреждания и техните приятели, да организират на 3 декември концерт - спектакъл в голяма зала.