Празнуваме десети рожден ден на Дарик Бургас
Празнуваме десети рожден ден на Дарик Бургас / netinfo
Разтревожена служителка от ЕСГРАОН ни позвъни, за да ни каже, че рождената дата на Дарик радио Бургас според техните регистри е 3.08.1998 год.

Тревожността на тази достойна статистичка / черпя всеки гръцки студент, който каже безгрешно статистичка/, та тази девица също е станала жертва на заблудата.

Да поясня на всички вам.

Празнуваме днес на 6 ноемврий рожден ден, но воистина се родихме на 3 август. Но пък лятото беше горещо, есента беше гореща и затова дочакахме по-хладен ден.

Хладно е, ще се греем на празника с много спомени, амбиции и мечти, който трупаме вече десет години.

Хич дори не знам дали това е много или малко, но мога да ви гарантирам, че за това време винаги сме били честни с вас.

Затова аз и колегите ми смятаме, че за тези десет години всеки един от вас е открил повече от десет причини да ни вярва.

А сега да ви представя бургаското войнство.

Роси Амелева: напориста хубава блондинка с голямо деколте. Като истинска радио Мата Хари дочува всичко, обработва всичко и предава новини от фронтовата линия или от домашния си хол или трапезария. Пак повтарям, тя по професия не е блондинка, а репортерка. Обича театъра, не обича чесън, ходи с шалове и пръска чар по улиците. Това е единственото, което пръска, защото е адски подреден човек.

Слабо място…обича танците.

Весо Максимов –офицер от запаса, радиоводещ от авангарда. Вре се в американски бойни поделения или в пристанищни докове. Гледа строго, упорит е като хрътка и силен като мечок. Влюбен в плажовете на Царево. Не обича снобите, изобщо…хич даже. Да не му паднеш на прицел. Езикът му реже. В него са влюбени всички синдикални дейци и / ако изобщо има такава дума/ дейкини.

Той пък е фен на руската салата и есемесите, на Рамщайн и КИС и на прелестната Преслава Пейчева / коя е тази пък!!!!!/.

Дияна Бедросян – тя е нашето чаровно оръжие за масово поразяване на твърдоглави бизнесмени, неразговорливи политици и префърцунени звезди от шоубизнеса. С една дума тя се вторачва в тях, те се вторачват в нейните…пардон в нея и си признават всичко. Много яка …репортерка. Важно!!! Не я канете на среща…закъснява винаги, ужасно закъснява. Наскоро паметникът на Альоша в центъра на Бургас се изчерви, докато тя минаваше край него. Само мога да гадая какво е видял от високо Альошата.

Гинка Попова – тон режисьорката, в чието родословие няма нито един музикант, но има поп. Затова тя не беше одобрена в Тянков ТВ / телевизия за странноизглеждащи певици и певци/ , а в беше взета в Дарик Бургас.

Тя е от жените, които мразят трите педала в колата и иска автоматични скорости. Затова хитрата девойка иска и пулта в радиото да има само един плъзгач, че да не ги бърка, но всуе. Плъзгачи има много. Яде сладко като за световно, а не и личи.

Силвия Ботева –тя е рекламната ни шефка. Толкова е добра и изпечена в занаята, че от две години покрива освен Бургас и Варна. Хм, по една случайност в две поредни години обявяват Варна за най-добър град за живеене. Ей, прецакахме се…ако беше стояла само тук, кой знае….

Тя влиза бързо в сърцата и в банковите сметки на хората. Вместо очи има рентген. Вижда всичко, винаги … Ако влезе в офиса ви с любимото си кимоно, не очаквайте да го съблече. Ще ви вземе парите и ще и благодарите затова накрая.

Тошка Цивнева – тя е едновременно НАП, ДАНС, икономически отдел на МВР, финансово разузнаване, строга господарка с бичове и счетоводител на Дарик.

А иначе може да накара да се разсмее дори и статуя. За нея се говори само хубаво или още по-хубаво, щото иначе на две числа в месеца ще има рев, плач, вой и скърцане със зъби.

Хм, това е жената, с която съм танцувал най-много на фирмените партита. Лелей като усучем снаги един в друг, малейййй.

Станимир Димитров – новото ни репортерско дарование. Млад, хрисим, талантлив, жените го харесват…очаква го славен път в една професия, в която има предимно жени. Много е добър…щом е при, нас не може да е друг.

И накрая съм аз. Казвам се Красимир Калудов.

Мога да кажа, че съм приятел на тия горните. Това е.

Наздраве за нашия десети рожден ден.