Апелативният съд в Бургас потвърди присъдата на Ахмед
Апелативният съд в Бургас потвърди присъдата на Ахмед / Веселин Максимов
Бургаският апелативен съд потвърди присъдата на Юсеин Ахмед, инспектор по труда в Ямбол, поискал подкуп за да не състави административен акт за нарушение на търговско дружество.
 
Производството пред Апелативния съд е второ поред, след като ВКС отмени потвърдителното решение на въззивната инстанция и върна делото за разглеждане от друг съдебен състав от стадия на съдебното заседание.
 
Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 8 април миналата година поискал от Съби К. - пълномощник на едноличния собственик на „Ловна среща" - ЕООД, Ямбол, подарък за себе си.
 
Той пожелал пневматичен пистолет „Байкал", модел „МР-654К", калибър 4,5 мм, на стойност 350 лева, за да не състави акт за липса на месечен график за работа в ловно-рибарски магазин, собственост на дружеството.
 
Юсеин Ахмед е осъден на лишаване от свобода за една година и шест месеца и глоба в размер на 1000 лева. Съдът е отложил изтърпяването на наказанието за изпитателен срок от три години.
 
Той е лишен от право да упражнява професия или дейност, свързана с държавни контролни функции за срок от три години. Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в 15– дневен срок.