Полицията закова хора на Митьо Очите
Полицията закова хора на Митьо Очите / netinfo
Шестима мъже, дилъри на наркотици арестува Криминалната полиция в Бургас. Престъпната група е наблюдавана от началото на годината. В края на септември Окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство по член 354 А (за притежаване и разпространение на наркотични вещества) от Наказателния кодекс.

На 23 октомври при акция на полицията са задържани шестима души на възраст от 19 до 21 години, всички от Бургас. При обиски в нарочно пригодени тайници и в жилищата на задържаните са намерени и иззети : 40 дози кокаин, 245 таблетки синтетични наркотици, 1450 дози хероин, всичко на обща стойност над 25000 лева. Открити са и два газови пистолета.

Откритите количества дрога се равняват на седмичния обем продажби, реализиран от групата при осъществяването на престъпната й дейност. По досъдебното производство е повдигнато обвинение, бургаския окръжен съд е наложил постоянна мярка “задържане под стража” на членовете на престъпната група.

От събраната до момента оперативна информация може да се направи извода, че задържаната престъпна група е работила на по-ниско ниво и е свързана с организираната престъпна група на Димитър Желязков – Очите, съобщиха от пресцентъра на ОДП – Бургас. Трима от членовете на групата са осъждани за притежание и разпространение на наркотични вещества, а други двама имат присъди за криминални прояви.