По един ботуш за всеки пожарникар
По един ботуш за всеки пожарникар / Снимка: Дарик, архив
По един ботуш за всеки пожарникар
91290
По един ботуш за всеки пожарникар
  • По един ботуш за всеки пожарникар

Пожарникарите в Бургас се обърнаха с молба до Общинския съвет в града да им бъдат отпуснати средства за нови ботуши. На прага на зимата огнеборците се борят с дефицит на работни обувки. Това разказва пред „Дарик"- Бургас главен инспектор Николай Николаев, началник на Първа районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението".
По един ботуш на всеки пожарникар или общо 40 чифта за 80 огнеборци. Толкова са разпределени в шкафчетата им за обувки в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението" в Бургас.
Последните нови ботуши са закупени с европейски пари преди две години. Но те не стигнали за всички. Огнеборци влизат в пламъците и овладяват разливи с пробити обувки. Част от тях са търкани цели 10 години.
Средства за нови ботуши МВР няма. Дарения от частни лица и фирми не разрешени. Бургаските огнеборци проявяват разбиране към ситуацията в страната, не разхлабват редици, но молят Общината за скромна подкрепа.
Само миналата година огнеборците са участвали в овладяването на над 1300 пожара и наводнения в региона. Това отрежда местната дирекция сред водещите по натовареност в страната. Ще помогнат ли общинските съветници на пожарникарите ще стане ясно следващата седмица.

Още чуйте в прикачения файл: