Петнадесет екипа жандармеристи тръгнаха по селата
Петнадесет екипа жандармеристи тръгнаха по селата / Пресцентър

Петнадесет екипа от бургаската жандармерия, тръгнаха точно в 7.30 часа  тази сутрин към малките населени места с най-голяма битова престъпност. Освен на територията на Бургаска област те ще дежурят и на територията на Сливен, Нова Загора и Ямбол. Към тях се отправиха пет жандармерийски формирования, а останалите десет са разпределени между Общини Камено, Средец, Сунгурларе и Карнобат.

За всяко населено място ще има различен график на дежурство, като в случай на необходимост присъствието ще е денонощно. Повечето бургаски екипи след дванадесетчасово дежурство ще се прибират в града, с изключение на жандармеристите, изпратени в Сливенска област, които ще нощуват на място. За нощувки в Нова Загора ще се ползва общинската база, а в Сливен – базата на областната полицейска дирекция.

Предвидено е служителите на реда да работят на място, заедно с оперативните работници от съответните районни полицейски управления, а основните цели на тяхното присъствие в малките населени места, освен да респектират криминалния контингент, са да откриват извършителите на криминални посегателства и да задържат обявените за издирване лица.