Оскубаната прогноза на Хремавия облак
Оскубаната прогноза на Хремавия облак / netinfo

Тази сутрин прогнозата за времето достига до вас благодарение на усилията на вожда на племето на синпотиците Хремавия облак.

Въпреки традиционното му ранно ставане прогнозата закъсня драматично. Преди малко разбрах и причината. Ето сега ще ви я кажа.

Станал рано вождът и с усмивка на уста изкарал от шкафа си новия уред за бръснене, който закупил преди два дни от каубойския хипермаркет

“ Радостта на Мммммилка”

Просто Хремавия облак имал уникалния шанс да се запознае с търговския представител на веригата, който му препоръчал да захвърли старите рапани и мидени черупки, които индианците синоптици по традиция използвали за бръснене.

Каубоят търговец добавил, че уредът притежава различни степени за отстраняване на козината в зависимост от нейната дължина.

Вождът се захилил и питал “Ама, вий козина ли му казвате!!!!”

И си помислил: Ооооо, Велики термометре , колко са прости тия каубои!!!!

А каубоят отвърнал също с усмивка

“Ами, винаги сме казвали козина!!!!!!” И си помислил:

Ооооо, колко прости са тия индианци.

Хремавия облак купил четири уреда за себе си, за жена си , за сина и за дъщерята.

Върнал се в селото си и казал вечерта на масата тържествено.

Най-после самобръсначки за нас четиримата. Стига с тия рапани и мидени черупки!!!!! - после ритуално изхвърлил остарелите и опротивелите скубачки.

Тъщата , до която техническата революция не достигнала, се вбесила , ама общо взето само гневно мръднала с мустаци и толкоз.

Та, тази сутрин Хремавия облак взел уреда за обезкосмяване , наричан “Радостта на Мммммммилка” , включил го и го допрял до лицето си .

В същия момент суетният вожд панически изревал от болка.

Допрял пак уреда до бузата си и пак изревал.

“Радостта на Ммммммилка” скубела и изтръгвала космите по брадата му с ужасна скорост и сила, дори от стрес ръката на индианеца трепнала и така вождът изскубал и едната си вежда.

Ужас. Надърпан и полуоскубан Хремавия облак стоял и се чудел какво да прави. Събудил сина си и го накарал да прочете упътването.

Той чел , чел и се разхилил като стадо маймуни.

Оказало се, че “Радостта на Мммммилка” е епилатор за крави, които каубоите фермери развъждали за селскостопански изложби. С кравешкия епилатор козината на четириногите ставала равномерна и лъскава, но никъде в упътванията не пишело нищо за бръснене на индианци, при това много глупави индианци.

Вождът едва сега се сетил, че продавачът му говорел нещо за козина, ама кой да слуша.

За това ще не ще отишъл при тъщата , примолил и се на колене да му услужи с два рапана и две миди , пък после се обръснал по старому.

След това издал декрет, с който забранил употребата на епилатори и електрически самобръсначки в племето и чак тогава отишъл до огнището , където с триене на две цепеници една в друга запалил огън.

Ето и прогнозата, която получих с обичайните димни сигнали.

ОООООО, бледолики. Мразовитото куче ще ви хапе по ушите и ръцете.

Оня що духа ще е слаб, ама студен

На гости ще ви дойдат 6 от синовете на Великия термометър. Аз казах хау