Още една нова (стара) линия. „12А”
Още една нова (стара) линия. „12А” / dariknews.bg

От утре, „Бургасбус" пуска нова линия „12А" след многобройни сигнали и искания на бургазлии. Тя ще свързва Терминал „Славейков" с Автогара Юг и ще минава по "Професор Якимов", "Стефан Стамболов", "Демокрация" и "Булаир" до Автогара Юг, след което ще се връща по същия маршрут.

Експертите от общинския превозвач гарантират, че новият маршрут е съобразен и с изискванията на проекта и ще отговори на постъпилите искания от гражданите, за осигуряване на бърза връзка между ВХТИ, УМБАЛ, Трета поликлиника и центъра. В пиковите часове автобусите, които обслужват линия 12А, ще са на интервал от 8 до 10 минути.

Досега „Стефан Стамболов" и „Демокрация" бяха обслужвани само от автобуси с номера 6, 3 и 15. С пускането на новата линия ще се намали времето за придвижване между всички спирки по трасето. Връзките с бързите линии Б1 и Б2 ще стават на спирките „Младост", „Зорница" /УМБАЛ/ и Автогара Юг.

От "Бургасбус" продължават да наблюдават натоварването на линиите и пътникопотока, за да пренасочат превозни средства от неефективните към натоварените линии. На разположение е и денонощен телефон 056 810943, на който гражданите могат да отправят своите въпроси и предложения.