/ iStock/Getty Images
Определени са концесионери на морските плажове „Крайморие“ в община Бургас и „Приморско-юг“, община Приморско, област Бургас, съобщават от правителствения пресцентър.

За морски плаж „Крайморие“ концесионерът „Булсевън“ ЕООД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Два плажа в Созопол и Крайморие вече имат концесионери

Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методиката за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 10,10 на сто без ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 48 186,18 лв. без ДДС.

За морски плаж „Приморско-юг“ концесионерът „Луксор Прим“ ЕООД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 7 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 7 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Търсят концесионери за плажовете "Силистар" и "Бутамята"

Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методиката за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 2,80 на сто без ДДС.

Размерът на годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 118 189 лв. без ДДС. Инвестициите за организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за срока на концесията са в размер на 203 280,00 лв. с ДДС.