Опасни връзки в зоопарка:Мъжки щрауси разделени
Опасни връзки в зоопарка:Мъжки щрауси разделени / netinfo

Любовна драма настана в айтоския зоопарк - щраусът Офелия, който през 2014 загрижен варненски бизнесмен дари на зоокъта, за да не бъде сам другият пернат обитател - Станимир, се оказа от мъжки пол. Сега той носи името Офелчо. Тези птици са полиморфни, а полът им може да се определи месеци след раждането.
Мъка налегна Станимир, който дълго чакаше своята нежна половинка. Пред очите му, ден след ден, обектът на чувствата му все повече заприличвал на собствения му пол. Най-напред на Офелия й поникнали черни пера -разцветка, характерна за мъжките екземпляри, после пък започнала да се държи агресивно и разпервала заплашително криле при всеки негов опит да я доближи. Накрая от зоокъта установили, че Офелия се е превърнала в мъжкар.
Служителите трябвало да сложат преграда между двете птици, за да не се наранят някогашните влюбени. Станимир обаче станал унил, не искал да се храни и дори отвръща глава от любимото си ястие - зеле със специални добавки.
За да сложи край на любовните му терзания, ръководството на зоопарка е предприело нов ход - Станимир ще бъде изпратен в друг зоокът, а за Офелчо ще бъде търсена съпруга. Новото семейство ще живее в клетката на Станимир.