/ Община Бургас
Община Бургас отправя покана за участие в предстоящото издание на цветното изложение „Флора 2022“ към всички производители и вносители на цветя, посадъчен материал, архитектурни и художествени изделия и елементи, лека градинска техника, препарати и други експонати, имащи отношение към тематиката на събитието.

Община Бургас

А то всяка година привлича хиляди посетители, включително от другите български градове и съседните държави, съобщиха от Община Бургас. Търговците винаги остават доволни от оборота. Посетителите пък се радват на цветовете, формите, богатия асортимент и възможността да си купят нещо полезно и красиво за дома или градината.

Тази година голямото пролетно цветно изложение - една от емблемите на града - ще се проведе в периода от 29 април до 8 май. Съобразно всички противоепидемични мерки, събитието ще се разгърне основно във външните открити площи около експоцентър „Флора“ в Морската градина.

Община Бургас

„Изкуство от цветя“ е темата, която ще провокира въображението на участниците и ще организира аранжировките и инсталациите в изложбените площи.

Желаещите да демонстрират своята продукция и умения, ще открият подробна информация - регламент, покана и форма на заявка за Национална изложба на цветя „Флора Бургас“ - на адрес: https://www.letenteatar.com/bg/index/static/42/

Подробности за всеки един от участниците, предлаганите цветя, подготовката на арт инсталациите, тематичните демонстрации и презентации, част от „Флора 2022“, ще бъдат публикувани периодично във фейсбук страницата на експоцентър „Флора“: https://www.facebook.com/floraburgas. Също и в събитието: ФЛОРА БУРГАС 2022. За въпроси: 0882 12 10 01, може и на имейл адрес: floraburgas_2016@abv.bg.

В случай на въведени противоепидемични мерки, които не допускат провеждането на събития от подобен характер, изложбата ще бъде отложена или отменена.