/ БГНЕС
„Поех ангажимент пред кмета на Руен Исмаил Осман и жителите на общината, че ще бъдат ускорени дейностите по строително-ремонтните работи на пътя Айтос-Провадия“- Това написа премиерът Бойко Борисов в страницата си в социалната мрежа Фейсбус след мащабната си обиколка из Бургаски регион днес.
 
Кметът посети Поморие, Камено, Айтос и достигна и до Руен. Темата за ремонтът на участъка, става ясно от коментарите в социалната мрежа, е един от най-наболелите в региона. В коментарите си под статуса, потребители на Фейсбук поканиха министър-председателя на офроуд в проблемния път, за да „вдигнел адреналина си“, а други пък ги скастрят, че „бабите им цял живот все на коли са се возили“ и ги приканиха да използват алтернативни превозни средства, като каруци например.
 
Проектът за участъка Айтос-Провадия се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Айтоският проход е най-удобната и бърза връзка за шофьорите от Варненска област с автомагистрала „Тракия“.


Кметът Исмаил Осман благодари на правителството, че отпуска средства за ремонти на улици и за изграждане на спортни обекти в населените места в рамките на общината.

 


Само в община Руен с държавни пари са асфалтирани 50 улици.