„Извън нормите на елементарната житейска логика е да се приеме охолен начин на живот в семейство,  на което доходите за издръжка са само от заеми", е становището на съда.
„Извън нормите на елементарната житейска логика е да се приеме охолен начин на живот в семейство, на което доходите за издръжка са само от заеми", е становището на съда. / Снимка: Архив
Търгът на Националната агенция по приходите се провали за десети път
Търгът, обявен от Националната агенция по приходите в Бургас, за продажба на имотите на Димитър Желязков-Очите, конфискувани от държавата, се провали. На обявената дата- 25 май т.г. не се появи нито един кандидат. Данъчните обявиха за продажба срещу 132 550.00 лева начална цена нивата на Желязков от 11 197 кв.м в местността „Оникилика” край Бургас. Наддаването, според регламента, бе тайно, но желаещи нямаше.
Следващата стъпка, която данъчните ще предприемат, е да намалят цената на имота с 20 процента. И, ако тогава интерес липсва, ще бъде продадена наполовина по-евтино. Това е десети - неуспешен опит на НАП да продаде имота на Димитър Желязков.

Данъчните подчертават, че имотите са конфискувани в полза на държавата след решение на съда. Според магистратите имотите са придобити с пари от престъпна дейност.

„Извън нормите на елементарната житейска логика е да се приеме начин на живот в семейство , видимо живеещо охолно , придобило имущество за около един милион лева за периода 1995 – 2004г. , на което доходите за издръжка са само от заеми от други лица , при това без установени възможности за възстановяването им от законни източници на доходи”, е позицията на съда.