Новата транспортна схема влиза в сила на 26 ноември
Новата транспортна схема влиза в сила на 26 ноември / община Бургас

Новата транспортна схема на Бургас влиза в сила от 26 ноември. След тази дата, автобусите ще преминават през специалните бусленти и „умните" светофари, за да могат максимално бързо да изпълняват курсовете си. Ще бъдат въведени и нови разписания.

Пътуването няма да се оскъпи. При въвеждане на новата транспортна схема, на онези, които ползват само 1 линия, от картата ще се отнемат 0.95 лв., при второто прехвърляне в рамките на 45 минути - 0.05лв., а всяко трето и следващо в рамките на този интервал от време ще е безплатно.

Гръбнак на схемата ще бъдат двете бързи линии „Б1" и „Б2", които ще свързват кварталите „Изгрев" и „Славейков" с „Меден рудник". Друг ключов елемент от новата транспортна схема са така наречените захранващи линии. Благодарение на тях градският транспорт ще има възможност да обслужва по-ефективно вътрешността на кварталите.

За повече информация можете да следите сайтовете на „Бургасбус" (www.burgasbus.info), Община Бургас (www.burgas.bg) и www.transportburgas.bg, където се качва всяка последна информация, свързана с градския транспорт.