/ netinfo
Живко Табаков: Предстои много работа с всички колеги от бранша и огромна активност от тяхна страна.

Нощният живот в Бургас е "мъртъв". В града няма достатъчно атракции и културни мероприятия през зимата. Липсват привлекателни пакети и услуги от страна на хотелите. Страдаме от недостиг на разнообразни хранителни заведения.

Гласувахме пари за "Ryanair" нахалост. Отказаха се от зимните полети

Този извод направи експертът по туризъм Живко Табаков на официалната си страница във Фейсбук, след като нискотарифната авиокампания "Райн еър" преустановява полетите си от Летище Бургас след края на активни ясезон. 

"Новината, която изтече в медийното пространство е повече от обезпокоителна за развитието на целогодишния туризъм в Бургас и региона. Сигурен съм, че положихме достатъчно усилия за привличането на авиокомпанията да оперира на наша територия, включително и през допълнително финансиране от бюджета на Общината.

Димитър Николов: Има огромен интерес към нискотарифните полети от и до Бургас

Въпреки старанията, от тяхна страна чета причини, които не вярвам, че кореспондират с цялата истина. Намирам, че в основата на преустановяването на полетите стоят лошите продажби и ниският интерес към нашата дестинация през зимния период. Това пък директно води до слаба запълняемост на седалките, а оттам лоши финансови резултати за компанията", пише още председателят на Комисията по туризъм в ОбС.

Според него, в основата на преустановяването на полетите стоят лошите продажби и ниският интерес към нашата дестинация през зимния период, което води до слаба запълняемост на седалките, а оттам лоши финансови резултати за компанията. 

Вече има билети на „Ryanair“ от Бургас

Изводите на Табаков за слабия интерес към Бургас са в няколко направления, сред които липсата на достатъчно атракции за туристите през зимата, както и липсата на привлекателни пакети и услуги от хотелите, липса на разнообразни ресторанти и нощни заведения. 

"Предстои много работа с всички колеги от бранша и огромна активност от тяхна страна", завършва Живко Табаков.