Нормализиране на  обстановката в Несебър
Нормализиране на обстановката в Несебър / netinfo

Кметът на Несебър Николай Трифонов отмени бедственото положение на територията на общината. Нормализира се обстановката в най-засегнатите райони Иракли, Емона и Обзор. От вчера екипи работят по възстановяването на моста в селото. До края на деня там ще бъде възстановено движението, съобщи обзорският кмет Кирил Стоянов. Възстановено е ел.захранването в Обзор, както и в Слънчев бряг. Днес до обяд ще бъдат отстранени авариите в два квартала в Гюльовца.

Още 4 отводнителни помпи ще закупи ощина Несебър , въпреки 17-те предоставени от ГЗ - Варна, Кърджали и Стара Загора. Отводняване на частни и обществени сгради се налага почти във всички селища на общината, като най-належащо е в Оризаре.

Верижна машина поиска кметът на Равда Любомир Даменлиев. До „Голямата могила” в курортното селище е необходимо да се издигне дига, която да спре прииждащата вода по главната улица на селото. Аналогични действия се предприемат и в северната част на Гюльовца .

След проливните дъждове има нарушени асфалтови настилки, отнесени тротоари, плочки, бордюри. Зам.кметът Георги Георгиев, съвместно с представители на „Бургаспътстрой” обхождат съставните селища в общината, за да прецизират спешни ремонтни действия.

Предстои да се сформират комисии за оглед и описание на щетите.