Нормализира се...
Нормализира се... / netinfo

Обстановката в Бургас и областта се подобрява, съобщи директорът на бургаската Гражданска защита Йордан Лозев. Днес беше неучебен ден за няколко квартала на града. Два екипа са в Айтос, верижна машина изтегли лек автомобил и бус, колесен бронетранспортьор помогна на товарна кола.

Веригите са задължителни за всички, които се движат по Ришкия и Айтоския проход и по пътя Обзор – Слънчев бряг. Там камионите трябва да пътуват без ремаркета и полуремаркета. Има някои населени места, в които електричеството временно е спряло, по този проблем се работи, каза още инженер Лозев.

Пътят Миролюбово-Изворище е отворен. Подстъпите към затрупаните села в Руенско са пробити, има достъп до тях, днес децата в Руен също бяха освободени от училище. МТЛБ на „Гражданска защита” е там, за да бъде използвано при спешни случаи. Нуждаещите се от хемодиализа от Руен са отдавна извозени докъдето трябва.

Обстановката в Царево също се нормализира, ураганният североизточен вятър там е спрял, водите на река Велека се отдръпнаха и по пътя Ахтопол-Синеморец-Резово вече се минава. Електричество и вода има във всички населени места там.