Не бил педофил, а пияница
Не бил педофил, а пияница / Sofia Photo Agency

Кърсти Симънс и Мишел Милър от Ипсуич се оплакали на страниците на таблоида „Сън”, че техните деца били атакувани от педофила в морето и след това в тоалетната на хотела. Те твърдят, че хотелският персонал повикал полицията „с голяма неохота”, а след това въпросният бил освободен след кратък разпит.

„Нищо от това не отговаря на истината”, коментира за Дарик началникът на полицията в Несебър Стайко Манев. Той разказа, че става въпрос за пиянско изпълнение, за което е съставен акт за нарушение „хулиганска проява”. Нареченият от британките „перверзник” бил внимателно разследван, оказало се, че никога срещу него не е имало други обвинения. Той се извинил за случая.

Следствието установило, че влизайки в морето, пиян, той докоснал едното от момчетата по гениталиите. След това, в хотелската тоалетна то го разпознало и извикало своите родители. Официален представител на британските власти е пристигнал специално за случая в Слънчев бряг и всичко е изяснено и уточнено.

Според мнение на близки до случая, станал скандален заради публикацията в „Сън”, организираният скандал бил, защото на гостите от Англия не им харесал тризвездният статут на хотела, в който отседнали и искали да се преместят в друг, от по-висока класа.