Бургаският апелативен съд намали присъдата на Алекс Димов, който навръх Задушница през 2018 година, прегази две жени на тротоар на тиха улица в Карнобат. Те отивали на гробищата, когато автомобилът, управляван от 18-годишния Алекс, връхлетял върху тях с над 90 км в час, при разрешени 50. Едната загина на място, а другата почина в болницата, припомня NOVA.

Окръжният съд в Бургас постанови 5 години затвор за Димов, Апелативният обаче намали почти наполовина присъдата - на 3 г. и 4 месеца. Сред мотивите са ниска обществена опасност на извършителя, както и това, че има малко дете, за което трябва да се грижи.

„Двете бяха екзекутирани на тротоара от един човек, който е карал с несъобразена скорост. Намалената присъда не ме изненада, тя ме втрещи. Накара ме да се срамувам, че живея в България. За първи път изпитах такова чувство”, обяви Валентин Георгиев - син на една от загиналите жени. 

Според него наблюдаващият случая прокурор е представил „по блестящ” начин събитията и фактите по делото. Той обаче не може да си даде обяснение защо съдиите са взели подобно решение.

Още гледайте във видеото.
NOVA