Награждават Областна управа за ефективна политика
Награждават Областна управа за ефективна политика / netinfo

 

Областна администрация Бургас получи първа награда от обявен конкурс на Министерски съвет на тема „Доброто взаимодействие – залог за ефективна политика на местно ниво”. В националния конкурс администрацията участва с добра практика на Морския аварийно – спасителен отряд – Бургас.

В конкурса, обявен от Дирекция „Стратегическо планиране и управление” на Министерски съвет, съвместно с Катедра „Публична администрация” и Научноизследователския сектор при Софийски университет „Св. Климент Охридски”, са постъпили общо 12 практики от 10 областни администрации.

Като израз на особената важност на инициативите за подобряване на координацията между областните управители и териториалните звена на централната администрация, министър- председателят ще връчи грамоти на трите най-добри практики на 20 февруари на церемония в София.

За провеждане на спасителни работи и организиране на взаимодействието между морските и бреговите сили и средства в Бургаска област със заповед на Областния управител Любомир Пантелеев от 2007 година е  създаден „Морски аварийно - спасителен отряд- Бургас”.