Горан Горанов бе положен в бял ковчег
Горан Горанов бе положен в бял ковчег / netinfo
Най-изявените спортисти на Бургас се стекоха днес на погребението на 32-годишния Горан Горанов- бивш европейски шампион за кадети по борба, който издъхна в събота в единична килия в затвора. Горан изтърпяваше зад решетките ефективна присъда от 2 години и половина лишаване от свобода, а заради сблъсъци с надзирателите бе изпратен в т.нар. запечатка.
Според близките му около смъртта на Горан има много неизяснени въпроси. При аутопсията на трупа са били забелязани множество червени петна по тялото му, а според адвоката, ангажиран от близките на семейството, младият мъж е бил буквално като попарен. Това потвърждава и една от хипотезите са смъртта му, според която Горан е издъхнал след като е бил буквално попарен от изкъртена тръба от парно, пуснато под високо напрежение. Съдебните медици са категорични, че той е починал след остра сърдечна недостатъчност.
„Той не беше за затвор, а за лечение”, категорични бяха приятелите на загиналия, които днес дойдоха в Траурния парк за последно Сбогом. Над сто души изпратиха Горан със спортна слава. До ковчега бяха наредени над десет медала, извоювани по време на спортната му кариера.
Той бе положен в бял ковчег.