Младоженците Радина и Явор Вълканови отказаха цветя на сватбата си, за да помогнат за лечението на децата в УМБАЛ-Бургас. Събраната сума вече е дарена на началника на Първо детско отделение д-р Борис Ангелов.

Младоженци дариха пари от сватбата си за болно момче (ВИДЕО)

С нея ще бъде купена електронна бебешка теглилка и оборудване, което ще окомплектова пациентските монитори.
То включва консумативи за електрокардиография, измерване на артериално налягане и нивата на кислород в кръвта. Оборудването е неинвазивно, т.е. не причинява болка и дискомфорт.

„Много обичам децата, надявам се скоро и ние да имаме. Затова решихме да помолим гостите да подкрепят нашата кауза, вместо да подаряват цветя, които ще увяхнат. Абсолютно всички откликнаха“, сподели младоженката Радина.

Младоженци с благородна кауза

Идеята й хрумнала доста преди сватбата, затова отбелязали желанието си в поканите. В деня на сватбата - 7 декември 2019, поставили кутията след ритуала - тогава, когато обикновено се дават цветята.

Събраната сума ги зарадвала много - насочили средствата там, където преценили, че ще помогнат много - за лечението на най-малките пациенти на УМБАЛ-Бургас. Семейството е от Бургас, Радина работи като сладкар, а съпругът й е дистрибутор.

Младоженци дариха апаратура на болницата във Велико Търново (ВИДЕО)

„Развълнуван съм и трогнат от добрината им, благодаря и им желая дълъг и щастлив семеен живот“, каза началникът на отделението д-р Борис Ангелов. Това е вторият такъв жест за последната година.

В края на 2018 г. семейство Виктория и Живко Жекови също дариха парите от своите букети на отделението. С тях бе извършена климатизация в интензивния сектор, където се лекуват най-тежкоболните деца.