/ МРРБ
Започнаха строителни дейности по 34 км от трасето между областите Варна и Бургас, до края на юни стартират останалите 32 км в Бургаско
Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова провери започналия основен ремонт на Дюлински проход, съобщиха от МРРБ.

Стартираха същинските строителни дейности по трасето на третокласния път Старо Оряхово-Гюльовца-Каблешково - път I-9 Слънчев бряг-Бургас за 34 км от трасето, а до края на юни ще стартират останалите 32 км в Бургаско.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево–Ахтопол (СНИМКИ)

Пътната отсечка е особено важна за Черноморието, защото свързва областите Варна и Бургас и се ползва като алтернативен маршрут на пътищата I-9 Слънчев бряг-Обзор и ІІІ-208 Дъскотна-Айтос през Айтоския проход.

Основният ремонт на третокласния път се финансира със средства от републиканския бюджет. Общият размер на инвестицията е над 168 млн. лв., а срокът на изпълнение е 540 дни.

“Трябва да се постараем належащите ремонти да не забавят трафика, за да не създаваме затруднения както за бизнеса, така и за всички граждани, особено предвид започващия туристически сезон”, каза министър Коритарова по време на инспекцията.

МРРБ

За да не се ограничава придвижването през Дюлинския проход, се предвижда строително-монтажните работи да се извършват без спиране на движението. Автомобилите ще преминават в платното, в което не се изпълняват строителни дейности.

При необходимост от ограничаване на трафика като обходен маршрут ще се ползва път I-9 Старо Оряхово-Бяла-Обзор-Ахелой-Бургас. След приключване на ремонтните дейности в Дюлински проход, движението по първокласния път през Обзор ще бъде облекчено.

В проведената от министър Коритарова проверка участваха инж. Стоян Николов - член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, и инж. Митко Порязов - директор на Областно пътно управление-Бургас, инж. Явор Пасев - директор на Областно пътно управление-Варна, представители на строителя и на надзора.

При посещението си в региона министър Коритарова посети регионалните структури на Дирекция за национален строителен контрол и Агенцията по геодезия, картография и кадастър в Бургас, за да се запознае със ситуацията, около възникналия вчера пожар в сградата.

Министър Коритарова проведе и работна среща със служителите на двете структури. Регионалният министър ще присъства и на официалното откриване на летния туристически сезон в България за 2024 г. в Старинен град Несебър.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня