Меморандум за сътрудничество между Общината и неправителствените организации
Меморандум за сътрудничество между Общината и неправителствените организации / netinfo

Кметът Димитър Николов ще подпише меморандум за сътрудничество между Община Бургас и неправителствените организации. Решението беше взето по време на среща между зам. кметовете Ивелина Василева, Йорданка Ананиева и д-р Лорис Мануелян и представители на десетки неправителствени организации, които работят на територията на общината.

Съвместната работа ще се осъществява въз основа на ясни, прозрачни и точни критерии, заяви д-р Мануелян. Целта е общинската администрация да работи в условията на директна връзка с неправителствения сектор и при изграден реално действащ механизъм за взаимодействие.


Меморандумът ще представлява рамково споразумение, с приложен примерен план за общи действия през 2008 година, който ще съдържа предложения за конкретни проекти. Задачата по прецизирането на текста към документа ще бъде поверена на две контактни групи - едната ще е съставена от общински експерти, а другата - от представители на неправителствени организации от различните сфери. До 10 януари двете групи трябва да са готови и да проведат първата си работна среща.