/ Снимка: Дарик, архив
Нова версия за смъртта на Иво Стаменов води към фирма регистрирана в Бургас
Масови арести и обиски в Приморско след убийството на началника на отдел "Фискален контрол" и бивш шеф на в НАП Иво Стаменов, който бе показно разсрелян в центъра на София на 19 декември м.г.

Призори след акция на ГДБОП и служители на Областната дирекция на МВР от дома му в града е изведен 37-годишен бизнесмен.По-късно е извършено претърсване в жилището на двама братя-близнаци, синове на секретаря на кметството на с. Ясна Поляна, община Приморско.

По непотвърдена информация, в един от атакуваните адреси са открити боеприпаси. Те обаче, според твърдения на собственика, били законно притежавани и били предадени на полицията дороволно от съпругата му за извършване на балистична експертиза.

Трима задържани за убийството на данъчния шеф Иво Стаменов

Претърсвания са извършени и в няколко апартамента в Бургас, в които са намерени наркотици. Към момента няма информация за задържани. От полицията в Бургас не коментират случая.

Почина простреляният през декември данъчен служител

Според източници на Дарик, възможно е специализираната операция в региона да е свързана с една от версиите за покушението срещу Стаменов - разследване на НАП срещу „оперативно интересна фирма“, регистрирана именно в Бургас.

Стаменов, който пак според неофициална информация е бил и бивш служител на МВР, е работил в тясно сътрудничество с отдел „Разследване на особени случаи“ към Приходната администрация, който е проверявал бургаска фирма, специализирана в търговия и внос с месо.