Не изключват стрелбата по данъчния шеф да е свързана с работата му
95707
Не изключват стрелбата по данъчния шеф да е свързана с работата му
  • Не изключват стрелбата по данъчния шеф да е свързана с работата му
Шеф от Националната агенция по приходите беше прострелян в понеделник в центъра на София. Стрелбата по мъжа, който шофирал автомобила си, е открита в района на ул. „Дунав”. Пострадалият е настанен във ВМА, а лекарите се борят за живота му. Полицията все още издирва стрелеца.

ВИЖТЕ снимки от мястото на стрелбата

43-годишният Иво Стаменов е бил прострелян тази сутрин около 08:40 часа. Инцидентът е станал на метри от входа на детска градина в района на ул. „Дунав”. По информация на МВР данъчният служител отивал на работа с автомобила си, когато по него е открита стрелба.

Простреляха служител на НАП в София (ВИДЕО)

Главният прокурор допълни, че Стаменов е бил причакан от стрелеца. "Прострелян е докато е управлявал автомобила с ниска скорост. Случило се е на по-тясна улица, такова място очевидно е избрано. Два са изстрелите, чиито проектили са проникнали през предното стъкло. Две са нараняванията", каза главният прокурор. Мъжът е настанен във ВМА. Той е в състояние и лекарите се борят за живота му.

Простреляният данъчен е в критично състояние, прелели му 16 сака кръв

стрелба София
БГНЕС

От полицията заявиха, че има няколко свидетели на стрелбата, които вече са разпитани. Жители на района коментираха, че са чули три изстрела. "Бях на улицата и чух на три пъти и хората започнаха да се питат", казва мъж, чул стрелбата.

Простреляният данъчен е бивш полицейски служител

Главният прокурор Сотир Цацаров
Главният прокурор Сотир Цацаров/БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров коментира, че пострадалият е директор на отдел „Фискален контрол” в НАП. Относно миналото на Стаменов се знае, че той е бивш полицай, а след това е започнал работа при данъчните. Директорът на СДВР Ивайло Иванов заяви, че Стаменов не е криминално проявен.  

Шефът на СДВР Ивайло Иванов
Шефът на СДВР Ивайло Иванов/БГНЕС, архив

Мотивите за стрелбата до момента не са ясни. Иванов каза, че не изключват версията стрелбата да е свързана с работата на пострадалия. Няма информация Стаменов да е бил заплашван преди това. Извършителят все още не е задържан.