/ Дарик Бургас
Председателят на местния парламент Костантин Луков събира общинските съветници на извънредно заседание. То ще започне в 11.00 часа, а в дневния ред е включена само една докладна записка - на кмета Димитър Николов.

Очаква се управниците на града да гласуват положително проекта на Местната инициативна-рибарска група Бургас-Камено, чрез която ще може да се кандидатства за европейско финансиране по програмата за „Изпълнение на стратегиите за водено от общностите местно развитие“, финансират по ОП "Морско дело и рибарство" 2014 -2020 година.

Целта е привличането на почти 4 млн. лева за изпълнението на малки проекти, свързани с рибарството. В рамките на новия програмен период, средства ще се отпускат за изграждането на къщи за гости, инвестиции в риболова и аквакултурите. Акцентът се поставя върху крайбрежните и селски райони.

Ако предложението на местната група Бургас - Камено бъде одобрено ще се работи по дейности в кв. "Крайморие", жк ”Меден рудник”, Ченгене скеле, селата Димчево, Извор, Маринка и Твърдица. и всички населени места в Община Камено.