Лятно училище по религия отворя врати в Бургас
Лятно училище по религия отворя врати в Бургас / © bobydimitrov.com

Лятно училище по религия ще отвори врати в Бургас, съобщиха от общината. Учебните занятия ще започнат на 15 юни и ще е с продължителност един месец. В часовете могат да се включат ученици от I до VII клас. 

Школата по религия ще предложи разнообразна програма с включени в нея занимания по стъклопис, изработка на икони, кръстчета и гипсови фигурки с религиозен характер. Предвидени са посещения на два манастира - „Св. Георги Победоносец” в Поморие и манастира край кв. „Меден рудник”.

Децата, избрали да посещават часовете по религия през лятната ваканция, ще се запознаят отблизо и с църквите „Св. Богородица” и „Св. Св. Кирил и Методий”, ще разгледат Иконната галерия на Историческия музей в Бургас, както и църковния комплекс при храм „Св. Атанасий”.

Лятното училище по религия се организира за първи път в града и е част от програмата на клуб „Православни християнски ценности, традиции и празници" към Общински детски комплекс /ОДК/. Записването за участие става чрез подаване на заявление от родител до директора на ОДК-Бургас не по-късно от 31 май 2010 година.