/ Държавна опера-Бургас
Визуалният артист Красимир Марчев ще представи от 19.00 часа на 19 май своя спектакъл „Капан за птици“ на сцената на Бургаската опера. Оригиналното шоу е по хореография на Антония Паскалева, а огромната мултимедийна видео-стена с най-висока разделителна способност е неразделна част от него.

„Живи комини“ открива филм феста на брега

Той разказва за птица-кукла на конци, която се е освободила от своя кукловод. Това е приказка за свободата и оковите, за вечната битка между светлината и тъмнината. В главните роли ще видим премиер-солиститите от Държавна опера Бургас - Даниела Туртуманова, Стоян Фъртунов и Елена Георгиева. В спектакъла ще вземат участие и възпитаници на балетна школа "Марина Змеева".

Музиката, костюмите и сценария са дело на Красимир Марчев, който е и режисьор на проекта. Той твори в родния си Бургас от 19 години. През 2013 година поп-звездата Мадона публикува 5 негови проекта, като част от инициативата "Изкуство за свобода".

За един от тях ("Мостът") певицата написва "Мостовете са добра метафора за свобода. Харесва ми, бих искала да премина по този мост!" Последвалият лавинообразен интерес от страна на местни и национални медии, провокират артиста да продължи работа по своите авторски аудио-визуални проекти.