„Крадец”, „Психар” и Дарт Вейдър в Общинския съвет
„Крадец”, „Психар” и Дарт Вейдър в Общинския съвет / netinfo


Скандал с взаимни обиди избухна на заседанието на местния парламент между съветниците Георги Манев и Ваклин Стойновски. Манев поиска да бъде гласувана декларация, приканваща Стойновски да подаде оставка като общински съветник. Той го обвини, че е ощетил Бургас със 700 000 лева, визирайки сделката от 2006 година за сградата, собственост на Хлебозавода, срещу Операта.

Според Манев, Стойновски е унищожил архитектурен паметник „Воденицата” в Морската градина, обещавайки да го вгради в непостроения все още небостъргач. Манев го обвини в близки връзки с бившия кмет Йоан Костадинов, представител на "тъмните сили в общинския съвет" и използва думата „крадец”.

„Тоя е човек с психически отклонения. Влюбен е в мен и ме преследва от години”. Така започна своя отговор Ваклин Стойновски. Той подчерта, че няма съдебно решение, че е злоупотребил със 700 000 лева във вреда на Общината. Относно обвинението за „Воденицата”, Стойновски каза, че има документ, който удостоверява, че комплексът никога не е бил архитектурна рядкост.

„Вие бяхте близък с бившия кмет и бяхте застроил десетина парцела из Бургас, но ви свършиха парите. Чудя се как все още си седите в гащите”, нападна своя опонент Ваклин Стойновски.

Общинският съветник от ГЕРБ Семир Абумелих изказа мнение, че спорът между двамата е лична война. Той обяви, че ще предложи извънредна сесия, на която да говорят само Манев и Стойновски. „Не ни занимавайте с вашите проблеми, какви са тия тъмни сили и Дарт Вейдър в Общинския съвет!”, обърна се към тях Семир Абумелих.

Декларацията за оставка на Ваклин Стойновски беше отхвърлена с 16 гласа „за”, нито един „против” и 26 „въздържал се”.