Лекарите в Бургас, както и колегите им от Пловдив, София и Стара Загора, се обединиха в подкрепа на д-р Димитров. 
Лекарите в Бургас, както и колегите им от Пловдив, София и Стара Загора, се обединиха в подкрепа на д-р Димитров.  / © ThinkStock/Getty Images
"Нашата сила не е в протестите. Настояваме за смислено решение", казва колегията
Ръководството на Районната колегия на лекарите в Бургас свиква утре извънредно заседание на съсловната организация, за да излезе със становище в покрепа на д-р Иван Димитров. Той  бе задържан, след като простреля смъртоносно - криминално проявения Жоро Джевизов – Плъха-с девет присъди в досието, нахлул с взлом посреднощ в жилището му в Пловдив.
 
Срещата на Управителния съвет на медиците в Бургас е от 15.00 часа, а точката в дневния ред е една единствена- обща позиция по казуса и призив към властите за законодателни промени, които да регламентират правото на самозащита.

„Ние се обръщаме към компетентните органи за едно смислено решение по казуса. Демонстрацията не е това, което искаме да бъде нашата реакция по случая. Нашата сила не е в протестите. По-важно е да има законодателната инициатива за промяна, за да се избегне този проблем-да си виновен, защото някой е влязъл в къщата ти, а ти си защитил семейството си“, коментира за Дарик-Бургас д-р Цветомир Цветков, председател на Управителния съвет на Районната колегия на лекарите.