/ Пресцентър Община Бургас

За да реши проблема с паркирането, Облщина Бургас възнамерява да започне строеж на етажни паркинги. От ръководството имат желанието да идентифицира подходящи свои терени, върху които да стане това. Така ще се съберат повече автомобили на едно място, вместо за същата цел да се използват три терена, при условие, че два от тях потенциално биха могли да се превърнат в детска или спортна площадка, например.

Общината прави два паркинга в „Меден рудник”

Общината вече набеляза подходяща локация за първия подобен паркинг в Бургас. Това е терен в един от най-урбанизираните градски жилищни комплекси - "Възраждане", по ул. "Македония". Върху него и в момента паркират автомобили, но на мястото могат да се съберат едва 20-30. Според предвиждането на Общината, в един подземен и шест надземни етажа там може да се осигури паркиране на около 100 - 110 автомобила.

Посоченото място в к-с "Възраждане" може да бъде използвано по много начини - положението да си остане същото, да се превърне в зелена площ или детска площадка... но там може да се изгради и етажният паркинг.

Плащаме синя зона с ново мобилно приложение

Както във всяко свое сериозно и с голяма обществена значимост начинание, Община Бургас отново иска да узнае мнението на бургазлии. Подкрепяте ли генерално идеята за изграждане на етажни паркинги на различни места в града? Искате ли такова съоръжение на посочената локация в к-с "Възраждане" и по какъв начин да функционира то - по-ниска такса да плащат жителите на комплекса, по-скъпо да е за външните посетители, да е безплатен, с абонамент?

Вашите мнения и допълнителни предложения можете да изпращате на следния мейл: obshtina@burgas.bg.