Инвеститори благодарят на Карнобат
Инвеститори благодарят на Карнобат / netinfo

Ръководството на дружеството „Карнобат Еолия" АД, което ще изгражда ветрогенераторния парк край Карнобат, се обърна към всички жители на града с благодарствено писмо.

УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ НА ГРАД КАРНОБАТ,

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

Бихме искали да изразим пред вас искрената си благодарност за това, че подкрепихте категорично проекта за строителство на ветрогенераторен парк в местността „Кралимаркова стъпка".

Благодарим ви, че по време на Общоградското събрание на 21 ноември демонстрирахте силата на пряката демокрация и като отговорни стопани на своя град взехте решение, което ще промени бъдещето към по-добро. Вие за пръв път в съвременната българска история онагледихте по един категоричен и недвусмислен начин съдържанието на думите, които са гравирани на Народното събрание - „СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА". Заедно с вас всички политически партии, които са представени във вашия град, пренебрегнаха политическите си пристрастия и вкупом заявиха своята отговорна и мъдра гражданска позиция.

Скъпи жители на Карнобат,

Уверяваме ви, че за нас е чест и огромно преизвикателство да отговорим на очакванията на един град с многовековна история и да станем неразривна част от  тази история.

С вашето съгласие да бъде сменено предназначението на обособени части от терени, които са публична общинска собственост, вие гарантирахте необратимостта на проекта и въвеждането на нови енергийни  практики.

С подкрепата, която ни засвидетелствахте, ние ще можем да изградим за 15 месеца след получаването на строителните разрешения модерни технологични съоръжения, които ще осигурят на общинската хазна по 1 800 000 лв. гарантирани годишни приходи в следващите 30 години, ще разкрием 200 временни работни места и 30 работни места при влизане в експлоатацията на парка, още през първата година на договора ще помогнем с 400 000 лв. на нашите съграждани да реконструират и ремонтират улици, паркове, алеи и зелени площи, но най-важното, което ще постигнем всички заедно е това, че ще дадем пример на България как Природата може да служи на човек без да бъдат унищожавани нейните ресурси.

В заключение ви уверяваме че,

заедно ще превърнем Карнобат в добър пример за подражание и ще дадем възможност на децата ни да се гордеят, че са част от един модерен, красив и достоен град, който може да се превърне в регионален енергиен център.

С дълбоко уважение и сърдечна благодарност,

Борд на Директорите на "Карнобат Еолиа" АД