Ямбол
Ямбол
Кметът Славов: Искаме ямболии да се гордеят с града си!
Георги Славов за развитието на Ямбол
101014
Георги Славов за развитието на Ямбол
  • Георги Славов за развитието на Ямбол

ямбол

Община Ямбол се превръща с бързи темпове в красив и развиващ се град. През последните години с културната си програма,  Ямбол обхвана много разнообразен таргет от гости от страната и чужбина. В града се провеждат уникални рок концерти и фолклорни събития. 

ямбол


Guns N` Roses в Ямбол?!? Кой е вярвал...


р
Веселин Максимов

За да привлича успешно туристите обаче кметът Георги Славов впрегна енергия и ресурси в осигуряването на модерна градска среда и инфраструктура. И през 2019 г. за 20-та годишнина на най-големия културен фестивал "Кукерландия", който отдавна излезе извън пределите на страната, Ямбол посрещна десетки хиляди гости с един различен облик. А Кукерград отвори врати в един още по-привлекателен парк, чийто входемблематичния за града мост също претърпя пълна разкрасителна промяна. 

ямбол


"През последните години усилията мии на екипа ми са насочени към това ямболии да имат повече самочувствие за града си.Миналата година успешно инвестирахме в образователната инфраструктура и с помощта на проектите, по които кандидатствахме, успехма да осигурим и евросредства.

В момента акцент е транспротната инфраструктура. Вече сме на финалната права и скоро тя ще бъде изцяло обновена. Моята лична мисия и като гражданин, и като кмет е Ямбол да има добро здравеопазване. Провели сме множество разговори с всички ангажирани институции и представители на държавата, така че да сме сигурни, че болницата ще заработи ремонтирана и модернизирана. Не може да искаме по-високо качество на живот, ако нямаме условия за добро здравеопазване", каза пред Дарик кметът на Ямбол Георги Славов.

ямбол


Рок концертите, които се организират в оживената градска част, се провеждат през пролетта и есентта, с банди, които привличат меломани от цялата страна. Кликнете тук и гласувайте за Ямбол в класацията на Дарик радио за Най-добрия град за живеене в България! 

Емблемата на града "Кукерландия" е едно от най-големите и пищни събития в страната. Общинското ръководство успя да го разшири. Така, в рамките на близо седмица десетки хиляди гости и участници от страната и чужбина се насладиха в началото на този месец, не само на цветните шествия от кукери, бабугери, сурвакари, старци и други маскирани, но и на най-различни видове забавления - концерти, изложби и кулинарни предизвикателства.

"Отзивите след фестивала баха с галещото ухото обобщение - Ямбол е станал прекрасен град. Това ни радва. Градът е определян като един от културните центрове на страната. Но е факт, че са необходими много усилия за да бъдем преоткрити наново. Вярвам, че ще успеем", каза още Георги Славов. 

сграда
Община Ямбол



В Ямбол: Близо 2,2 млн. лева ръст на събираемостта на местните данъци и такси


Той сравни Ямбол със старинно бижу, което ако хубаво се почисти  - заблестява с уникална светлина. "Целта ни е да модернизираме града с такива ускорени темпове, та да го утвърдим като динамично развиващ се град – с бъдеще, перспектива, с възможности, които да привлекат бизнеса, но най-вече да дадат самочувствие на жителите на Ямбол!", категоричен е Славов. 

Кликнете тук и гласувайте за Ямбол в класацията на Дарик радио за Най-добрия град за живеене в България!