И тази година „Върбан Върбанов“
И тази година „Върбан Върбанов“ / netinfo

И тази година от 14 до 16 април Бургас ще бъде домакин на XXIII Национален конкурс за изпълнение на българска музикална творба „Върбан Върбанов"". Организатори са Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров", училищно настоятелство „Родни звуци", Общинската и Областна управи.

Над 160 деца от училищата по изкуствата и музикални школи в цялата страна ще покажат умения. Бургазлии ще участват с 52 изпълнители. Всички ще бъдат разделени в три възрастови групи по: пиано, цигулка, нисък щрайх, дървени духови инструменти, медни духови, ударни инструменти, класическо пеене, камерна музика и клавирен съпровод.

Освен І, ІІ и ІІІ награда в отделните категории и специалности ще бъде връчена и Специална награда на кмета. Националният конкурс „Върбан Върбанов" е включен в Програмата за закрила на деца с изявени дарби за 2016 г и по този повод ще бъдат присъдени и 21 едногодишни стипендии.

Гала церемонията по награждаване и заключителния концерт на лауреатите ще бъде на 16 април от 11 часа в залата на Областна управа.