Грозни факти около убийството на Алекс от Поморие
Грозни факти около убийството на Алекс от Поморие / Веселин Максимов

Потресаващи факти от поведението на Атанаска Георгиева, обвиняема за убийството на осемгодишната Александра от Поморие, станаха ясни днес в съда. Жената признала пред полицай, че в нощта на убийството правила секс за пари с циганин, в кола на паркинг. С него имало още двама, които гледали акта. Полицаят Димитър Демостенов днес се яви като свидетел по делото. Когато той и неговият колега Иван Манев открили жената на таванското помещение във входа, в който живеели тя и убитото дете, получили нареждане да обявят номера на мобилния й телефон. Веднага им отговорили, че от него е имало позвъняване до майката с думите „Повече няма да видиш детето си”.

Докато на 11 април, денят след убийството, изчаквали в нейната квартира специалната група, Георгиева разказала на Демостенов, че предишната нощ отишла да си купи цигари от близък магазин и на паркинга пред него срещнала трима роми в черна кола. Правила секс с единия от тях, за което получила „20 или 30” лева. През това време друг от останалите двама цигани й поискал телефона, а тя му го дала доброволно. Не след дълго й го върнал. Това се случило между 21 и 21.30 часа, според нея.

Полицай Демостенов разказа, че когато той и колегата му открили Атанаска на тавана, тя била видимо притеснена и треперела. На въпрос защо е в такова положение отвърнала, че се  страхува, защото всеки момент там ще дойде бившият й съпруг, който ще й нанесе побой, защото не му давала пари за отглеждането на децата от проваления им брак. Докато униформените били при нея, в  квартирата, където под легло беше открито тялото на Алекс, изобщо не говорили за детето.

На днешното заседание на съда, след като й беше дадена такава възможност, Атанаска Георгиева зададе няколко въпроса към Димитър Демостенов и още няколко свидетели. Питанията бяха неясни, видимо неадекватни, от някои от тях тя се откадваше. Утре трябва да е последният ден на процеса, в който ще бъдат разпитани още 14 свидетели, а на обвиняемата за удушаването на Александра Тодорова ще бъде дадена възможност да разкаже отново своята версия за нощта на 10 април 2014 година.